Обичайте себе си, за да не зависите от любовта на друг човек

 

Да обичаш себе си е трудна задача, но ти си в състояние да се отнасяш с любов дори в онези дни, когато искаш да счупиш всяко огледало у дома. Вие сте в състояние да се отнасяте с любов към себе си, дори в онези дни, когато искате да излеете гнева си , или нещо подобно, за което ще съжалявате по-късно.

Способен си да обичаш себе си, защото заслужаваш любовта си – заслужаваш любовта, която даваш на други хора.

Позволено е да бъдете такива, каквито сте, и никой (дори самите вие) не бива да ви кара да се чувствате зле. Имате пълно право да не се срамувате от себе си.

Самолюбието не винаги е лесно. Дори за тези, които изглежда имат щастлива усмивка на лицето си. В крайна сметка всички се чувстваме тъжни от време на време, всички понякога се чувстваме като губещи и се чувстваме неудобно в собствените си кожа.

Самолюбието е предизвикателство, но е нещо, за което си заслужава да се бориш.

Обичайте себе си толкова много, че да не е нужно да търсите любовта на неподходящите хора. Обичайте себе си толкова много, че да не е нужно да се връщате в лоши отношения и да се озовете в ситуации, които ви карат да изпитвате болка.

Най-лесно е да потърсим одобрение от другите, защото подкрепата на другите може да оправдае действията и решенията, дори и самите ние да ги считаме за неправилни.

Вие сте човекът, който познава себе си най-добре от всичко и е важно да използвате времето си, за да опознаете себе си още по-добре. Трябва да разкриете и изучите всички онези части от вашата личност, които се страхувате да погледнете в очите, за да преодолеете страха и да ги приемете. Не бягайте от себе си, защото дори и най-грозните страни са част от това, което ви прави такива, каквито сте.

Разберете, че никой не е перфектен и всеки има слабости. Разберете, че любовта, която е в сърцето ви, е достатъчна за вас. Разберете, че самолюбието не е егоизъм, а необходимост. Разберете, че заслужавате любов, особено вашата собствена.

Ти си повече от достатъчен за себе си. Затова обичайте себе си, защото го заслужавате.

Вие сте в състояние да си подарите онази любов, която се опитвате да намерите отвън.


Източник: www.lifetime.bg

Powered by Facebook Comments