Овесена каша за закуска приготвена от предишната …

Така наричаната оувърнайт овесена каша е лесната и здравословна закуска, с която винаги ще се чувствате сити. Овесените ядки са с високо съдържание на протеини и фибри – което ще ви поддържа сити през цялата сутрин – и са идеални за хапване в движение. Ето нашата безупречна формула за приготвяне на най-добрите оувърнайт овесени ядки:

 

Каква е разликата между овесена каша приготвена на момента и тази приготвена предварително?

Добави описание

За разлика от купата с топла овесена каша, овесените ядки от предишната вечер са предназначени да се консумират студени, направо от хладилника. За да ги направите, трябва да накиснете овесените ядки в прясно мляко и кисело мляко за една нощ, което им придава мека текстура, която е кремообразна и фина. На сутринта можете да добавите пресни или сушени плодове, ядки или семена, за да обогатите вкуса им.

ВИЖТЕ ОЩЕ: Защо трябва да ядете овесена каша всеки ден? >>>

Освен, че се приготвя много бързо и лесно, по този начин овесената каша се смила много по-бързо и ефективно от организма, като не затормозява стомаха.

 

Какви съставки са ви необходими?

Овесени трици. Пакет обикновени овесени трици ще са ви достатъчни, за да приготвите тази рецепта.

Добави описание

Мляко: Можете да направите овесената каша с всякакъв вид мляко – животинско или ядково. Ако използвате ядково мляко, най-добре е да се придържате към неподсладените варианти.

Кисело мляко: Не само, че киселото мляко прави овесената каша по-плътна, но също така й придава кремообразна текстура.

Семена от чиа: Докато семената от чиа не е задължителна съставка, те добавят допълнително количество фибри, протеини и омега-3 към вашата закуска. Когато се накиснат предварително, те придават на овеса по-плътна консистенция.

Добави описание

Ароматизатори: Това прави вкуса на вашата каша наистина уникален. Мляната канела е класическа добавка, кленовият сироп или мед добавят нотка на сладост, а щипката сол е необходима за балансиран вкус.

 

Коя е най-добрата съотношение за оувърнайт овесената каша?

Приготвянето на овес за една нощ всъщност е толкова лесно, колкото запаметяването на просто съотношение: Използвайте равни части овесени ядки и мляко, плюс половината кисело мляко. Например в рецептата по-долу са използвани 2 чаши овесени ядки, 2 чаши прясно мляко и 1 чаша кисело мляко. Оттам можете да включите каквито добавки желаете.

Добави описание

Докато сушените плодове, някои пресни плодове (като боровинки, ябълки и цитрусови плодове) могат да се добавят предварително, по-добре е да изчакате и добавите деликатни или хрупкави гарнитури, като ядки и семена за сутринта непосредствено преди консумирането им.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ: 

Мюсли барчета с шоколад и банан >>>

4 рецепти за здравословни десерти с овесени ядки >>>

 

Когато ги смесите от вечерта, дългото киснене оставя ядките и семената с мека, дъвчаща текстура. Същото важи и за повечето плодове, които могат да станат кашести, когато се накиснат за твърде дълго.

 

 

Рецепта за оувърнайт овесена каша

Добави описание

Необходими продукти за 4 порции:

  • 2 чаши овесени ядки
  • 2 чаши прясно мляко или неподсладено ядково мляко
  • 1 чаша обикновено кисело мляко
  • 3 супени лъжици кленов сироп или мед
  • 1 супена лъжица семена от чиа
  • 1/4 чаена лъжичка смляна канела
  • 1/4 чаена лъжичка сол
  • По желание: плодове, ядки, семена

 

Начин на приготвяне:

Добавете съставките в голяма купа. Разбъркайте заедно, докато се смесят добре.

Покрийте и сложете в хладилника за една нощ. По желание разделете в отделни бурканчета. Кашата трябва да престои минимум 4 часа в хладилника. Разбъркайте преди сервиране с желаните гарнитури.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments