Омлет Денвър – вкусна закуска

Омлет Денвър е класическа американска закуска. Може би името му ще ви се стори претенциозно, но всъщност това е една лесна идея за закуска. Вижте рецепта за омлет Денвър.

Брой порции: 2

Трудност: 1

Омлет Денвър - вкусна закуска
 © iStock

Продукти:

  • 4 разбити яйца
  • 100 гр. бекон (може и шунка)
  • 80-100 гр. настърган чедър (може да побългарите рецептата с кашкавал)
  • 1 малка глава бял лук, нарязан на кубчета
  • 1 зелена чушка, нарязана на кубчета
  • 1 ч.л. олио
  • 1 с.л. масло
  • сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. В тиган сложете бекона, чушката и лука. Оставете ги за около 2 минути, докато поомекнат леко. Ако използвате шунка, вместо бекон, може да се наложи да сложите малко мазнина
  2. Махнете зеленчуците от тигана и сложете олиото в тигана, а след като се загрее и разбитите яйца
  3. Сложете настъргания чедър 
  4. Гответе на слаб огън. Важно е омлетът да не е прекалено тънък, за да не се скъса и за да може да задържи плънката
  5. След като чедърът се поразтопи, добавете чушките, бекона и лука по формата на линия от единия до другия край на омлета
  6. Прегънете омлете леко първо от едната, после от другата страна, все едно повивате бебе. Плънката трябва да остане видима в двата края на омлета
  7. Сервирайте веднага


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments