Организмът ви моли за помощ. Не пренебрегвайте тези симптоми!

Организмът ви моли за помощ – 15 симптома

Човешкото тяло е невероятно – в същото време то изпълнява много важни процеси и ако нещо не е наред, определено ще почувстваме нещо необичайно. Но много от нас пренебрегват симптомите, което може да доведе до по-сериозни последици. За да се предотврати това, е необходимо да разпознавате сигналите, които организмът ви изпраща.

Суха кожа
Сухата кожа може да показва, че не ви достига витамин Е. За да компенсирате недостига му, разнообразете диетата си с орехи, мазна риба и растителни масла.

Чупливост на косата и ноктите
Симптомът показва недостиг на калий и витамини от група В. Те се съдържат в покълналите зърна, пълнозърнестите каши и пълнозърнестия хляб.

Кървене на венците
Най-вероятно тялото изпитва недостиг на витамин С. Яжте повече чесън, плодове и зеленчуци. Можете също да пиете настойка от шипка или отвара от борови иглички.

Раздразнителност и непълноценен сън
Свидетелстват за липса на калий и магнезий. Те се намират в сушените кайсии, кайсиевите пастили, цвеклото и сините сливи.

Спазми през нощта
Друг симптом за недостиг на магнезий и калий.

Удебелена кожа на лактите
Ясен симптом за недостиг на витамини А и С. Те се намират в оранжевите плодове и зеленчуци: моркови, тикви, домати, кайсии, сушени кайсии.

Яде ви се солено
В организма се е появила инфекция или възпалителните процеси са се обострили. Не се колебайте и се консултирайте с лекар.

Яде ви се сладко
Възможно е да имате нервно изтощение и да имате нужда от бърза енергийна добавка – глюкоза. За да избегнете проблеми със стомашно-чревния тракт, яжте мед и тъмен шоколад.

Яде ви се прясна храна
Подобен симптом може да показва гастрит или проблеми с черния дроб. Прясната храна ще помогне за облекчаване на спазмите и успокояване на стомаха.

Всяка храна ви изглежда свежа
Може би това показва депресия.

Ядат ви се семки
Тялото изпитва недостиг на антиоксиданти.

Яде ви се кисело
Самото тяло се нуждае от тези продукти, тъй като се нуждае от стимулация на черния дроб или жлъчния мехур. Включете в диетата си лимон и червени боровинки.

Яде ви се горчиво
Възможно е да имате проблеми с храносмилателния тракт. Тук е подходящо много нежно почистване на организма.

Яде ви се люто
Пикантната храна стимулира храносмилането, но тя трябва да се консумира в много разумни количества и в никакъв случай на празен стомах.

Ядат ви се морски дарове
Най-вероятно страдате от остър недостиг на йод в организма.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments