Орехов сладкиш с грис – стара рецепта от тефтера на баба ми

Орехов сладкиш с грис  стара рецепта

Необходими съставки за тесто 1:
5 яйца
5 супени лъжици захар
2,5 супени лъжици грис

2,5 супени лъжици брашно
70 гр. настърган шоколад
200 гр. смлени орехи

Необходими съставки за тесто 2:
5 яйца
5 супени лъжици захар

2,5 супени лъжици грис
2,5 супени лъжици брашно

За сиропа:
750 гр. захар
800 мл. вода
1 лимон

Приготвяне:
За първото тесто разбъркайте добре яйцата и захарта. Добавете останалите съставки подред, след което разбъркайте добре, за да се смесят.

В намаслена и набрашнена тава с размери 22х37 изсипете тестото и печете на 200 градуса за 10 минути, само да се запече.

През това време разбийте яйцата със захарта за второто тесто, добавете брашно и грис, след което разбъркайте. Изсипете върху първото тесто и допечете сладкиша.

Сварете сироп от захарта, водата и лимона, нарязан на колелца (за няколко минути). Залейте горещия сладкиш с горещия сироп.

Поръсете отгоре със смлени орехи.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments