Ориз със замразени зеленчуци

Бърза и лесна идея за гарнитура – ориз със замразен зеленчуков микс и гъби

Брой порции: 4-6

Трудност: 1

Ориз със замразени зеленчуци

Необходими продукти:

  • ориз – 1 ч.ч.
  • лук – 1 малка глава
  • зеленчуци – 450 г замразени (царевица, броколи, морков, грах)
  • гъби – 200 г
  • олио – 7 – 8 с.л.
  • сол – на вкус
  • черен пипер
  • соев сос – 1 с.л

Начин на приготвяне:

  1. Гъбите се измиват и нарязват. Пържат се в загрятото олио. По средата на пърженето се добавя нарязаният на ситно лук.
  2. Бърка се непрекъснато. Когато лукът омекне, се добавят замразените зеленчуци и оризът.
  3. Пържи се две-три минути, докато оризът стане стъклен. Слагат се подправките – сол, пипер, соев сос. Аз добавям и чубрица.
  4. Всичко се залива с 3 1/2 ч.ч. гореща вода. Сместа се изсипва в подходяща тавичка и се пече във фурната до готовност на ориза.
  5. Изключете го, докато има още малко вода. Докато изстива, оризът ще я поеме и нея.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments