Отвара от малинови листа

Отвара от малинови листа

Отвара от малинови листа прави чудеса с органицма ни. Малините са леко кисели на вкус, доста арoматни и с приятен червеникав цвят. Съществуват още от праисторически времена. Вярва се, че дивите малини произлизат от източна Азия. Семенaта им вероятно са пренасяни от пътешественици или животни, които са мигрирали до Беринговия проток на юг от Полярния кръг още в древните епохи. За пръв път малините се споменават в писмен документ от 1548 г.в стара английска книга за билкова медицина. Масовото отглеждане на вкусния плод започва в Европа и Северна Америка през XIX век, когато се появяват много нови хибриди като логънбери и кръстоски между малина и къпина. Най-големите производители на малини в днешно време са Полша, Югославия, Германия, Америка, Чиили и Русия.
С днешния забързан ритъм на живот все повече хора, независимо от възрастта, страдат от нервни разстройства. От векове народът е използвал малината като средство за облекчаване на нервните и сърдечни заболявания – тинктурата от листа на малина е безценна в тези случаи.

Ето как се прави:
Тинктура от листата на малина
Запълнете буркан с леко смачкани малинови листа до една трета от обема му, залейте с 40% спирт или водка, така че да се напълни догоре и оставете да престои на тъмно 10 дни. Прецедете и през първите 10 дни приемайте по 20 капки 3 пъти дневно 30 минути преди хранене, вторите 10 дни – по 30 капки, а следващите 10 дни – по 50 капки.
Курсът на лечение е 3 месеца.
Приемът на тази тинктура се съчетава добре с едновременното приемане на чай от върба (1 супена лъжица изсушена билкана чаша вряща вода. Запарете сместа за 6 часа. Най-добре е да приготвите отварата направо в термос).
Разхлабените нерви успокоява отвара от листата на горската малина, а отварата от корените й се приема при бронхиална астма.

Инфузията от цветовете на това растение се използва за накисване на тампони при лечението на хемороиди и заболявания на женската полова система, а отварата от листа и стъбла на малина елиминира неврастия и неврит.
Малина за женско здраве
Хемостатичното свойство на малините е наистина безценно: ако пиете отвара от листата на този горски плод, то след известно време вътрешното кървене спира.

Жени, моля, обърнете внимание: при тежка менструация отварата от листа на малина също може да бъде добър помощник!

Източник: Лекувай


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments