От рецептите на баба: Сладкиш „Агнеса“

Една от любимите ми рецепти от детството е сладкиш „Агнеса“. Приготвя се лесно, с продукти, които винаги има във всяка кухня. Днес ви споделям рецептата на баба за сладкиш „Агнеса“.

Брой порции: 10-12

Трудност: 1

От рецептите на баба: Сладкиш
 © iStock

Необходими продукти:

  • 1 пакет краве масло (меко)
  • 2 ч.ч пудра захар
  • 5 яйца, разделени на белтъци и жълтъци (стайна температура)
  • 1 ч.ч. смлени орехи
  • 1 1/3 ч.ч. брашно
  • ванилия или кора от лимон за аромат

разделяне на белтъци от жълтъци

 

Приготвяне:

  1. Разбийте 1 ч.ч. пудра захар и маслото
  2. Отделно разбийте белтъците и ги добавете към маслената смес
  3. Постепенно започнете да слагате брашното, а накрая добавете и орехите, и ванилията
  4. Най-добре разбърквайте с шпатула или дървена лъжица
  5. Получената смес изсипете в подходяща форма и печете около 20-30 минути на 180 градуса. 
  6. Междувременно разбийте жълтъците с останалата 1 ч.ч. пудра захар
  7. След като сладкишът е готов и изстине, залейте го с глазурата. Изпечете го на 100 градуса за около 10 минути.
  8. Оставете го да престои за няколко часа и след това разрежете


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments