Пазете се! Тези опасни вещества влизат в тялото ни заедно с месото

Фармацевтичните компании, освен производството на лекарства, имат и друга област на дейност, с която не всички са запознати. Много от тях се занимават с производство и продажба на препарати за животни. Тези лекарства включват хормони на растежа, хранителни добавки, антипаразитни лекарства и противогъбични средства.

И за разлика от лекарствата за хората, те не преминават строг контрол и, следователно, не включват рецепти и ветеринарни проверки.

Какво ядем?

В лабораторни проби от месо от говеждо, свинско, агнешко, домашни птици и пилешки яйца със завидна консистенция се установява внушително присъствие на гореспоменатите препарати, което надхвърля допустимата норма.

В говеждото месо се откриват следи от пеницилин, антибиотик флорфеникол, сулфаметазин и сулфадиметоксин, лекарството срещу паразитни инфекции Ивермектин, нестероидното противовъзпалително средство флуниксин и тежки метали. Такова месо, за съжаление, има по рафтовете на магазините. И ние го купуваме.

Следи от какви лекарства и химикали можете да намерите в една пържола:

  1. Антибиотици.

Активната употреба на антибиотици в животновъдството и пренебрегването на здравето ни с цел повишаване на производителността на месни ферми далеч не е тайна. Има опити от държавните контролни органи да въведат строг мониторинг на употребата на антибиотици в тази индустрия. В стопанствата и кланиците обаче понякога се използват медикаменти, опасни за животни и хора.

Максимално съдържание на антибиотици е открито при телетата, тъй като недобросъвестните стопани често ги хранят с мляко от крави, лекувани с антибиотици. Продажбата на мляко на такива крави е забранена за определен период, докато тези вещества не бъдат естествено изведени от тялото на животното. В тялото на телето се натрупват антибиотици, които могат да влязат в човешкото тяло с изядено месо или наденица.

  1. Рактопамин и други опасни добавки

Растопаминовите хормони на растеж на базата на рактопамин се използват от дълго време при отглеждане на свине и домашни птици.

  1. Хормони.

Рактопаминът и неговите аналози се използват най-често в САЩ. Но естрадиол-17, зеранол, тренболон ацетат и мегестрол ацетат, за съжаление, са популярни сред фермерите от ЕС. Мегестрол ацетат е синтетичен прогестоген, който се вкарва в храната. Той е 30 пъти по-активен от естествения хормон. Тренболон ацетатът е синтетичен андроген, многократно по-активен от тестостерона.

Резултатите от специални изследвания показват, че тренболон ацетатът не се разлага напълно във вода, противно на общоприетото схващане, запазва редица химически връзки, за да се възпроизведе. Научен екип втеринари в Европейската комисия свидетелства, че „съществува връзка между употребата на стероидни хормони и някои видове злокачествени новообразувания“, че „месото в диетата може да увеличи вероятността от рак на гърдата и простатата“.

Хормоналното лекарство Зеранол също може да причини прогресията на рака на гърдата.

  1. Пестициди.

Специалисти от университетите в Калифорния и Колумбия и Университета в Бъркли диагностицираха патологии в развитие при деца, получили „отравяне” с пестициди, докато са били в утробата. Установените патологии са когнитивни и поведенчески разстройства, намален коефициент на интелигентност и трудности с половата идентичност. Редица пестициди влияят неблагоприятно на ендокринната система, инхибирайки секрецията на полови хормони.

  1. Приготвяне в морски дарове.

Днес рибовъдството като вид икономика е спорен процес от гледна точка на санитарните и медицинските стандарти. В езера, където се отглеждат скариди, се използват химикали. Те включват карбамид, суперфосфати и дизелово гориво. Скаридите се хранят с пестициди като хлор (вид пестицид, използван за убиване на риба), антибиотици и т.н.

  1. Средства за борба с паразитни инфекции.

Черният дроб на едър рогат добитък е местообитанието на широк спектър от паразитни червеи. Трематоди, хелминти (тения), кръгли червеи – това са само част от представителите. Лекарствата за убиване на паразити също вредят на човешкото здраве.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments