Панирани пилешки шницели

Рецепта за Панирани пилешки шницели – продукти, начин на приготвяне.

Панирани пилешки шницели
 © iStock.com

Продукти:

• 400 г пилешко филе
• 1 к. ч. брашно
• 100 г настърган кашкавал
• 4 яйца
• 100 мл сметана
• 1/2 връзка магданоз
• сол и млян черен пипер на вкус
• чесън на прах

Начин на приготвяне:

1. Нарежете пилешкото филе на ивици и ги оваляйте в брашното. След това ги панирайте в смес от настъргания кашкавал, разбитите яйца, сметаната, ситно накълцания магданоз и другите подправки.

2. Изпържете ги в съвсем леко намазнен тиган и ги поднесете топли, поръсени с магданоз и резен лимон.

Съвет: Ако панираните пилешки шницели са дебели, то след пърженето ги прехвърлете в огнеупорна тава. Печете на 200 градуса около 5-10 минути до готовност. Така ще избегнете прегарянето на коричката.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments