Пастет от цвекло и слънчоглед

Интересна идея за вегетариански пастет от цвекло и слънчоглед. Ето как да го приготвите

Брой порции: 3-4

Трудност: 1

Пастет от цвекло и слънчоглед

Продукти:

  • 1 средно голяма глава цвекло
  • 100 г. суров белен слънчоглед
  • 1 скилидка чесън
  • 2 – 3 с.л. лимонов сок
  • 2 – 3 с.л. зехтин
  • сол на вкус
  • 1 ч.л. пушен червен пипер
  • 1 ч.л. къри (подправка)

Начин на приготвяне:

1. Цвеклото се бели, нарязва на кубчета и се запича във фурна с малко мазнина върху алуминиево фолио до омекване*
2. Слънчогледът се слага в тиган и се запича до златисто.
3. Всички продукти се слагат в подходящ съд и се смилат с пасатор (чопър). При нужда се добавя малко вода.
3. Полученият пастет се прибира в хладилник.

 

*цвеклото може и да се свари, става по-бързо


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments