Петър Дънов: Пречистване с вода

Само с две процедури седмично за 10 мин. ще изчистите мисълта и тялото и ще успокоите нервната система, твърди Учителят.

Учителя Петър Дънов вярва, че едно от материите, имащи най-висша сила на нашата планета е водата. Тя има мощта да пробие камък, да оформи корито, следващо нейната стихия, тя е навсякъде около нас, преминавайки в различни агрегатни състояния. Така тя действа и на човешкото тяло – като най-висше лекарство за него, преминава и го прочиства, отнасяйки със себе си всичко, което не трябва да е в организма и пречи на съвършеното му функциониране.

Дънов твърди, че водата е онази сила, чрез която можем да изчистим мисълта, да отмием от нея всичко, с което околния свят ни е натоварил или „грозни“ мисли, които ние сме родили към света вън от нас. Тя прочиства нервната система от неприятни чувства и ни помага да усетим пълната красота на всичко около нас. На тялото водата действа живително, като го отпушва от болести и помага на отделните му части да контактуват безпрепятствено помежду си в общия стремеж да няма болежки, да функционира правилно и да се радва на живота пълноценно.

Затова Учителят препоръчва да се пие минимум литър вода на ден. Но тя да бъде чиста, без примеси, без да е минавала през станции и да е обработвана с химикали. Дозите трябва да се разделят на по 150 мл., които да се пият на малки глътки на гладно. Така ще смекчим храната, която в последствие се поглъща и ще отмием остатъците от предишното ядене, полепнали в храносмилателната система.

Като уникален метод за цялостно изчистване, който всеки човек трябва да прилага два пъти седмично, Петър Дънов препоръчва цялостното прочистване чрез изпотяване от пиене на гореща вода. За да го направите, изпийте 1 чаша гореща вода на бавни глътки. Ако ви е много неприятна, можете да изстискате в нея няколко капки лимонов сок. Ще усетите как тялото ви се изпотява от топлината, но чрез потта ще изхвърлите всичко, което затлачва организма. Щом се изпотите, вземете влажна хавлиена кърпа и обтрийте с натиск цялото си тяло до почервеняване. После се облечете в прани дрехи и изпийте още половин чаша с много топла вода. Всичко, което трябва да се махне от вас, ще ви напусне, твърди Учителят и гарантира здрав и чист сън същата вечер.

С този метод също така ще прочистите кръвта си от киселини, които ще отделите с изпитата вода.

Вижте още: ЦИТАТИ ОТ ПЕТЪР ДЪНОВ ЗА ЛЮБОВТА

Powered by Facebook Comments