Пет доказани ползи от закуската с яйца

Яйцата са класика при приготвянето на закуската – яйца с бекон, варени яйца или бърз омлет са различни предпочитания, но в основата на всички стои яйцето.

Не само, че е вкусна, но закуската с яйца и е полезна храна. Можем да кажем, че по отношение на протеините това е един от най-богатите хранителни продукти. Съдържа също омега-3 мастни киселини, много витамини, между тях – D, витамин T, В12, както и много други полезни вещества.

Закуската с яйца е полезна – и то много, защото носи само ползи за тялото.

Пази от повишени нива на холестерол

За много хора яйчената закуска не е полезна, защото вдига нивата на холестерол и с това застрашава сърдечното здраве. Този мит вече е развенчан. Холестеролът в яйцата не вреди по никакъв начин на сърцето. Той не запушва артериалните съдове с плаки. Колко яйца е полезно да се ядат, зависи от останалите съставни части на хранителната диета.

Закуска с яйцаРазвива творческото мислене

Как става това? Яйцето е хранителен продукт, който дава необикновена широта на използване. Може да се приготви със замразени зеленчуци, да се свари и направи на салата с яйца с подходящи други компоненти, на сандвич с яйца с добавка на месо, който става и за бърз обяд с яйца. Перфектната съвместимост на яйцето с много други полезни храни дава възможност за невероятно развихряне на фантазията при създаване на рецепти с яйца.

Засища добре

Закуската с плод е възможно най-здравословна в съзнанието на всеки. Това мислене е вярно, но е и капан, в който лесно се попада, защото само до час гладът разрушава всички намерения за здравословно начало на деня. Но 3 яйца на закуска, приготвени по какъвто и да е начин, дават 21 грама протеини. Те са напълно достатъчни, за да се изкара до обяд без нужда от подкрепящо хранене преди обяда.

Пести време
Яйца за закуска

Сутрините винаги са забързани, защото работното време е точно фиксирано. В същото време сутрешният сън е най-сладък. И тогава на помощ идва закуската с яйца, те се приготвят бързо, вкусни са и дават възможност за максимално оставане в топлото легло.

Премахват нуждата от измисляне на закуска

Всяка сутрин пред всеки от нас застава въпросът какво да приготвим за закуска. Готовите предложения навън са по-разнообразни, но почти винаги са вредни както за здравето, така и за фигурата. Яйцата обаче винаги спестяват терзания, защото предполагат различни варианти за приготвяне и различни вкусове, които не се повтарят всеки ден.


Източник: gotvach.bg

Powered by Facebook Comments