Печена риба с кимион и магданоз

Рецепта и начин на приготвяне на Печена риба с кимион и магданоз.
Подготовка: 15 мин. Готвене: 30 мин.

Брой порции: 4

Трудност: 1

Печена риба с кимион и магданоз
 © Рецептата е изпробвана в кухнята на сп.“Кулинарен журнал“.

Продукти:

  • 1 кг риба
  • 80 г масло
  • млян черен пипер на вкус
  • 2 ч. л. млян кимион
  • 2-3 с. л. лимонов сок
  • брашно за овалване
  • сол на вкус
  • 1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

1. Рибата се почиства и измива. Нарязва се на парчета, които се посоляват и наръсват обилно с пипер, кимион и лимонов сок.

2. Овалват се в брашно, като излишното се стръсква и се нареждат в намаслена тавичка. Пекат се в умерена фурна, като 1-2 пъти се обръщат.

3. Поднасят се полети с останалото разтопено масло и наръсени с дребно нарязани листенца магданоз.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments