Печени картофи в соев сос – любим вкус и аромат

Печени картофи в соев сос

Дори обикновените картофи могат да бъдат приготвени по необичаен начин. В крайна сметка има стотици методи и рецепти, които са известни и изпробвани от мнозина. Но ние вярваме, че винаги можете да експериментирате и да изненадате дори себе си.

Днес ви предлагаме необичайна рецепта за картофи в соев сос, която всяка домакиня ще оцени.

Необходими съставки:
1 кг картофи
40 мл. соев сос
40 мл. растително масло

2-3 скилидки чесън
1 връзка зелени подправки
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на филийки. Варете ги в несолена вода, но не до готовност (около 5-7 минути). Важно е да не преварите зеленчука, за да не се разпадне по-нататък.

Докато картофите се готвят, е време да направите заливката. Пресовайте чесъна, смесете го със соев сос и олио. По-добре е да изберете зехтин, той ще придаде особен вкус.

Разбъркайте сместа с вилица и след това добавете сол, черен пипер и всякакви други подправки на вкус. Не е препоръчително да използвате твърде ароматни подправки, за да не туширате вкуса на соевия сос. Смесете добре всички съставки.

Излейте водата от тенджерата, оставете картофите да се охладят леко и залейте с приготвената заливка. Покрийте тенджерата с капак и я разклатете, така че заливката да се разпредели равномерно. Сега изсипете картофите в намаслена тава и печете 15-20 минути при температура 200 градуса. Златната коричка ще ви покаже, че ястието е готово. Поръсете картофите със зелените подправки и можете да поднесете ястието на масата!

Картофите са невероятно ароматни и вкусни, а заливката им придава пикантност. Картофите ще бъдат още по-вкусни, ако се сервират със сос, например сметанов.

За да направите соса просто смесете 100 гр. сметана и 2 супени лъжици майонеза, добавете сол, черен пипер и пресни подправки (копър или босилек) към сместа. Добър изор е и сос тартар – любим сос от френската кухня.

Харесва ли ви рецептата? Не забравяйте да я споделите с приятелите си!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments