Печени картофи, които просто се топят в устата

Печени картофи, които ще се харесат на всички

Лятото е в разгара си и можете да разгърнете въображението си. Колко нови рецепти за картофи сте изпробвали? В крайна сметка, това е най-универсалният зеленчук за гарнитура. Всяко парче месо се превръща във вкусотия и понякога луксозно ястие, сервирано с картофи. А печените картофи по принцип са нещо много вкусно!

Много домакини предпочитат да пекат картофи във фурната. Докато ястието се приготвя, вие спокойно се заемате със салатата. Споделяме с вас рецепта за картофи, които се топят в устата?

Необходими продукти:
1 кг картофи
4 с. л. масло
1–2 ч. л. розмарин

1 ч. л. морска сол
250 мл пилешки бульон
3 скилидки чесън
черен пипер (смлян)

Приготвяне:
Обелете картофите и ги нарежете на филийки с дебелина около 2 см.

В отделна купа смесете разтопеното масло с изсушения розмарин или мащерка, морска сол и щипка черен пипер. Изсипете сместа върху картофите, разбъркайте с ръце.

Наредете картофите в тава на малко разстояние един от друг. Печете ги във фурна, предварително загрята на 250 градуса за 15 минути.

След това обърнете картофите от другата страна и печете още 15 минути. Когато станат златистокафяви изсипете бульона и добавете чесъна.

Печете картофите още 15 минути, докато бульонът се абсорбира напълно в картофите. Именно, на този етап ястието става нежно, буквално се топи в устата.

По време на процеса на готвене можете да добавите други подправки към ястието. Например, невероятните печени картофи вървят добре с червен пипер, лимонова трева и сушени зелени подправки.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments