Пилешка супа с домашна паста

Рецепта за Пилешка супа с домашна паста. Продукти и начин на приготвяне на пилешка супа и домашна паста.

Брой порции: 4

Трудност: 2

Пилешка супа с домашна паста
 © iStock.com

Продукти:

• 600 г пилешко месо
• 2 глави кромид
• 2 моркова
• 8 зърна черен пипер
• 3 дафинови листа
• 4 картофа

За домашната паста:

• 2 яйца
• 1/2 ч. ч. брашно
• 6 с. л. олио
• 4-5 стръка магданоз

Начин на приготвяне:

1. В тенджера със среден размер сложете пилешкото месо, 1 цяла глава кромид и 1 нарязан на кръгчета морков. Сипете вода и пуснете в нея зърната черен пипер и дафиновите листа.

2. Загрейте на умерена температура и щом се появи пяна, я оберете – бульонът ще остане чист и прозрачен. Намалете огъня, извадете месото и кромида, нарежете ги, добавете останалите нарязани кромид и морков и олиото и варете до омекване.

3. За да приготвите домашната паста, първо отделете белтъците от жълтъците. Смесете жълтъците с брашното, като го добавяте постепенно, за да контролирате консистенцията на тестото. Когато то стане еластично, разточете го на много тънък пласт. Оставете го половин час да поизсъхне.

4. През това време нарежете картофите на не големи парчета и ги пуснете в тенджерата. Докато се варят, навийте тестото на руло и го нарежете на тънки ивички. Разделете ги с пръсти, за да не слепват.

5. Щом картофите омекнат, добавете готовата паста в супата и веднага след нея – и нарязания магданоз. Варете 10 минути и посолете на вкус.

Пилешка супа с домашна паста


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments