Пилешки гърди пържени с жълтъци – невероятно нежни

Пилешки гърди пържени – любими са ми!

Не всички домакини обичат да готвят пилешки гърди. Не е изненадващо, защото ако ги препечете, те стават сухи и безвкусни. Ето една надеждна рецепта за сочни пилешки гърди, ако спазвате всички инструкции.

Рецепта за пилешки гърди
Тази рецепта е изключително проста. За да приготвите пилешки гърди, имате нужда от минимум съставки и време. Бъдете сигурни, ще се получи много вкусно, а месото ще остане невероятно нежно!

Необходими продукти:
2 бр. пилешки гърди
3 яйца
1 ч.л. подправки за пилешко месо

2 скилидки чесън
1 ч. л. сол
2 с. л. нишесте
растително масло (за пържене)

Приготвяне:
Първата стъпка е да нарежете пилешките гърди на дълги парчета. Много е важно да нарежете месото по влакната, за да остане нежно. След това начукайте всяко парче с острата страна на ножа от двете страни, така, че подправките да попият по-добре в месото.

В купата с гърдите добавете жълтъците. След това добавете пресования чесън, сол и подправки. Разбъркайте всичко добре и оставете месото да се маринова поне 20 минути.

Когато гърдите се мариноват, поръсете с нишесте и отново разбъркайте добре. Нишестето ще направи месото още по-сочно.

Разбийте белтъците с щипка сол. След това потопете всяко парче месо в белтъците и веднага го сложете в предварително загрят тиган. Пържете на среден огън за буквално 2 минути от всяка страна.

Разбира се, най-добре е вкусните пилешки гърди да се сервират с пресни зеленчуци. За щастие, тези зеленчуци са повече от лесно достъпни през летните месеци.

Това е наистина една страхотна рецепта за пилешки гърди пържени на тиган.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments