Пилешки дробчета с патладжан и гъби

Рецепта за Пилешки дробчета с патладжан и гъби. Ще са ви необходими за подготовка: 10 мин. и за готвене: 25 мин.

Брой порции: 3

Трудност: 1

Пилешки дробчета с патладжан и гъби
 © Рецептата е изпробвана в кухнята на сп.“Кулинарен журнал“.

Продукти:

  • 500 г пилешки дробчета
  • 300 г гъби
  • 1 патладжан (не много голям)
  • 2 глави кромид лук
  • олио
  • сол
  • черен пипер
  • червен пипер
  • чубрица
  • магданоз

Начин на приготвяне:

• Измитите и нарязани на едро гъби се задушават с нарязания на полумесеци лук в малко олио, прибавя се и сол на вкус.
• След като са почти готови, към тях се прибавят измитите и отцедени от водата дробчета.
• Долива се 2/3 чаена чаша вода и всичко се оставя да се задушава под капак.
• Отделно в тиган се запържва обеленият и нарязан на кубчета патладжан.
• Изпърженият патладжан се добавя към задушените продукти накрая.
• Ако водата е извряла, се долива малко.
• Прибавят се и червен пипер, черен пипер, чубрица и сол на вкус.
• Накрая се поръсва с нарязан магданоз.

Пилешки дробчета с патладжан и гъби


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments