Пилешко бутче с чесново-меден сос

За дните, в които сте заети, но все пак ви се хапва нещо вкусно и домашно приготвено. Рецепта за пилешко бутче с чесново-меден сос.

Брой порции: 2

Трудност: 2

Пилешко бутче с чесново-меден сос
 © iStock

Продукти:

  • 1 кг. пилешки бутчета (горна и долна част)
  • 4 скилидки чесън
  • 1/4 ч.ч. мед (по-добре да е течен)
  • 2 с.л. ябълков оцет
  • 2 с.л. соев сос
  • сол и черен пипер на вкус

 

Начин на приготвяне:

  1. Включете фурната на 200 градуса, за да се загрее предварително. 
  2. В купичка сложете накълцания на ситно чесън. Добавете към него меда, оцета и соевия сос. Разбъркайте до хомогенност
  3. Загрейте тиган и в него сложете малко мазнина, за да запечатате бутчетата. Бутчетата овкусете според предпочитанията си и сложете първо с кожата надолу в тигана
  4. Гответе за около 7-8 минути, докато кожичката стане златиста. Обърнете бутчето и гответе още 3-4 минути
  5. След това прехвърлете в тавичка и полейте с чесново-медения сос. Сложете във фурната
  6. След 5 минути извадете, полейте със соса и върнете във фурната
  7. Върнете и печете поне още 15-20 минути до пълно сготвяне
  8. Може да сервирате с картофено пюре, варен ориз или просто накълцан пресен лук

 


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments