Пиле по милански

Бърза, лесна и много вкусна рецепта, с която да очаровате близки и приятели, без да прекарвате часове в кухнята. Рецепта за пилешко по милански.

Брой порции: 2

Трудност: 1

Пиле по милански
 © iStock

За рецептата пилешко по милански можете да използвате всяка част от пилето. Класическият вариант обаче е с гърди. Ако харесвате по-тъмното месо на пилето, заложете на обезкостен бут. 

 

Мариноване на пилето (незадължително)

За да остане месото по-крехко след готвене, ви препоръчвам следното: Разделете пилешките гърди на две, отстранете бонфилетата, ако има такива. Начукайте месото и го сложете в купа. Добавете малко мазнина по ваш избор (олио, зехтин), малко черен пипер и соев сос. Оставете така за няколко часа. Предварителното мариноване ще окрехкоти месото.

Важно: На пазара има огромно разнообразие от пармезан – както като качество, така и като цена. Колкото по-добър е пармезанът, толкова по-вкусно ще е пилето

пиле по милански с пармезан

 

Необходими продукти:

  • 1 бр. пилешки гърди
  • 2 средно големи яйца
  • около 1 ч.ч. галета
  • 50 гр. пармезан
  • 50 мл. мазнина по ваш избор за пържене
  • 1 лимон

 

Начин на приготвяне:

  1. Вече разделените на две и начукани пилешки гърди трябва да се осолят по ваш вкус преди готвене.
  2. Добавете настърган на ситно пармезан към галетата.
  3. В тиган сложете мазнината. След като се загрее, потопете пилешките гърди първо в галета, после в разбитото яйце и накрая отново в галетата.
  4. Пържете по около 3-4 минути от всяка страна.
  5. Изпържените филета сложете в тава и оставете в предварително загрята на 180 градуса фурна за още 10-ина минути или докато се сготвят напълно.
  6. Сервирайте със свежа салата от листни зеленчуци – маруля, рукола или спанак, както и с резен лимон.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments