Пиле по хавайски

Вижте как да приготвите пиле по хавайски, екзотична интерпретация на пилето на грил. Рецепта за пиле по хавайски.

Брой порции: 4

Трудност: 1

Пиле по хавайски
 © iStock

Най-важната част от приготвянето на рецептата за пиле по хавайски е мариноването. Препоръчително е пилешките гърди да престоят поне няколко часа в екзотичната марината, но най-добре 24 часа.

За маринатата можете да използвате прясно изцеден сок от ананас или соса от консерва ананас в собствен сос.

Ако искате да направите рецептата по-питателна, сервирайте я с шепа бял ориз.

 

Необходими продукти: 

  • около 700 г пилешки гърди
  • 7-8 шайби ананас (пресен или от консерва)
  • 1/2 ч.ч. соев сос
  • 1/4 ч.ч. вода
  • 1/4 ч.ч. кафява захар
  • 2 скилидки чесън
  • 1/2 ч.ч. кокосово мляко
  • 1/4 ч.ч. сок от ананас (пресен или от консерва)

 

Начин на приготвяне:

  1. Пригответе маринатата като смесите соевия сос, водата, кокосовото мляко, захарта, чесъна и сока от ананас. Залейте с нея пилешкото месо и оставете в плик или подходящ съд да се маринова.
  2. В тиган (най-добре грил тиган) сложете малко зехтин и гответе пилешките гърди по около 7-8 минути от всяка страна.
  3. След като сготвите пилешкото, гриловайте ананаса за по около 2-3 минути от всяка страна.
  4. Сервирайте, докато са още топли. Сок от лайм и листа от прясна целина са чудесно допълнение към тази семпла рецепта.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments