Поглъщането на паста за зъби е опасно

Веществата, съдържащи се в нея, са вредни за организма

Случайното поглъщане на паста за зъби не е фатално за човешкото здраве. Въпреки това, редовното й поглъщане в хранопровода може да доведе до сериозни проблеми, разкрива zdrave.to.

Пастата за зъби съдържа глицерин, за да предотврати бързото й изсъхване. Ако това вещество попадне в тялото, това може да причини проблеми в стомаха.

Парафинът също е включен в продукта, той придава на пастата за зъби вискозитетна консистенция. Ако попадне в хранопровода, това може да причини повръщане, гадене или запек.

Колкото и да е странно, захаринът се съдържа и в пастата за зъби, въпреки факта, че захарта е враг на нашите зъби и причина за кариеси. 

Известно е също така, че почти всяка паста за зъби използва ментол, за да освежи дъха ни. Именно той обаче оказва негативно влияние върху работата на сърдечно-съдовата система.

Ето защо, ако човек има сърдечни проблеми, най-добре е да използвате паста, която не включва ментол, за да си миете зъбите.

Формалдехидът в състава на пастата е отговорен за унищожаването на микроби и бактерии, но сам по себе си е токсично вещество. Редовното му поглъщане може да доведе до зрителни увреждания, бъбречни и чернодробни заболявания и много други опасни последици.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments