Подправка от лимонена кора: ето как да си я приготвите сами у дома

Подправка от лимонена кора: ето как да си я приготвите сами у дома!

Лимоните са страхотен продукт. Ярко жълтите цитрусови плодове не само могат да повлияят положително на здравето, но също така са незаменим помощник в поддържането на женската красота и чистота в кухнята.

Характерната киселинност и свеж аромат на лимоните преобразяват всяко ястие, независимо дали е сладко или солено.

Признаваме, почитатели сме на лимоните!

Но не винаги е възможно да държите под ръка свежи лимони, които да използвате за готвене, почистване и домашни козметични продукти. Затова ви предлагаме да приготвите универсална подправка от лимонена кора, невероятно ароматна и лесна за употреба.

Как да изсушите и използвате лимонената кора?

За да направите подправката с лимон, ви трябват 3-4 пресни лимона. Измийте ги старателно. Обелете кората с белачка, като внимавате да не докосвате бялата кора (тя придава прекомерна горчивина).

Изсушете кората (може на открито, може и в електрическата сушилня). Лимонената кора вече е готова за употреба, например за ароматизиране на чай. Но ние ще отидем още по-далеч!

Поставете кората в блендер и смелете на прах. Сега можете да използвате подправката за готвене на различни ястия: печена риба, морски дарове, салати, печива, кремове…

Използвайте лимонената подправка умерено, тъй като ароматът ѝ е доста наситен: 1 ч.л. лимонен прах замества 1 супена лъжица свежа лимонена кора.

Между другото, ако смесите 1 ч.л. лимонов прах с 2 с.л. захар и добавяйки малко зехтин, ще получите невероятен скраб за тяло с антицелулитен ефект.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments