Подходяща гарнитура за печено месо

В зависимост от вида на печеното месо за него са подходящи различни видове гарнитури.

За печеното свинско месо е подходяща гарнитурата от печени или варени картофи. За свинското е подходящо и задушеното кисело зеле, както и различни видове зеленчукови гарнитури.

Задушеният или сварен ориз е много подходяща гарнитура за печеното месо, особено ако оризът се полее със соса от печенето на месото.

Обикновеното картофено пюре се превръща в изискана гарнитура, ако добавите в него сос песто, пържен лук или чесън, Уасаби или настъргано синьо сирене.

Подходяща гарнитура за печено месо

Телешкото месо е подходящо да бъде поднесено също с картофено пюре, в което сте добавили малко синьо сирене. Телешкото месо се съчетава добре със задушен грах, брюкселско зеле, задушени моркови, царевица с масло, сварен зелен фасул.

Телешкото месо се съчетава добре с аспержи на пара, както и със спанак.

За печено месо, независимо дали е свинско, телешко или пилешко, е подходяща гарнитурата от запържен лук с моркови.

Необходими продукти: 2 моркова, 1 глава лук, сол и черен пипер на вкус.

Морковите се нарязват на тънки широки ивици по дължина, след това всяка ивица се разцепва по диагонал на няколко парченца. Лукът се нарязва на плътни полумесеци.

Лукът се запържва, докато не промени цвета си към прозрачно. Добавят се морковите и при непрекъснато разбъркване се запържват до леко омекване, но не трябва да стават прекалено меки. Посоляват се, поръсват се с черен пипер и се сервират заедно с печеното месо.

Подходяща гарнитура за печено месо е зеленчуковият гратин.

Необходими продукти: половин карфиол, 400 г моркови, 250 г спанак, 4 супени лъжица сметана, 3 с.л. настърган кашкавал.

Карфиолът се разкъсва на съцветия, морковите се обелват и се нарязват на тънки пръчици. Измийте спанака и го подсушете. Сварете морковите в продължение на три минути във вряща подсолена вода.

Добавете карфиола и варете още 5 минути, докато зеленчуците поомекнат. Добавете спанака и след три минути свалете от огъня и отцедете.

Намажете форма от йенско стъкло с мазнина, разпределете зеленчуците, залейте със сметаната и поръсете с кашкавал.

Тази гарнитура за месо е вкусна както топла, така и студена.


Източник: gotvach.bg

Powered by Facebook Comments