Полезни свойства на алоето и възможни вреди за здравето

Полезни свойства на алоето

Може би знаете за ползите на алоето за здравето. То се използва широко в народната медицина и често се добавя в козметичните средства – кремовете за лице, антибактериални средства за кожата.

Алоето има голям химичен състав, който съдържа витамини и минерали: витамини A, B, C, E, аминокиселини, смолисти съединения, желязо, мед, цинк, манган, калий, калций, фосфор, магнезий, хлор, флуор, селен, манган, органични киселини, дъбилни вещества.

Полезни свойства на алоето – помагат не само на кожата, но и на съдовете и сърцето.

Алоето е противовъзпалително средство. Помага при неправилно функциониране на храносмилателния тракт и намалява възпалението. Лекува стоматит и нормализира кръвообращението.

Предотвратява появата на туберкулоза, бронхит и астма. Бори се с рака. Лекува херпес.

Подобрява работата на кръвоносните съдове и нормализира нивото на кръвната захар.

Помага за възстановяване на силите и повишава хемоглобина.

Елиминира недостига на витамини. Елиминира болката в гърлото и главоболието.

Алоето нормализира работата на храносмилателната система, лекува простатит, а също така защитава кожата от ултравиолетовото лъчение. Козметиката с алое подобрява състоянието на косата и ноктите.

Противопоказания
Алоето има редица противопоказания, за които трябва да знаете. В резултат на приема на препарати или сок от алое при индивидуална непоносимост може да се появи безсъние.

Също така, алоето е вредно за здравето при наличието на определени проблеми като:

  • неправилно функциониране на храносмилателната система
  • хепатит
  • сърдечно-съдови проблеми
  • хемороиди и цистит
  • лошо съсирване на кръвта
  • уролитиаза
  • алергия

Важно е да знаете, че в никакъв случай алое не трябва да се консумира по време на бременност и кърмене. Това може да доведе до спонтанен аборт и при кърмене това се отразява негативно на мозъчната активност на бебето.

Алоето има доста сериозни противопоказания, с които трябва да сте наясно. Говорете с Вашия лекар, преди да използвате продукти с алое.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments