Полски сладкиш “Пани Валевска”: Красив и невероятно вкусен десерт

Този полски сладкиш е толкова красив. Особено, след като се разреже! Обикновено се състои от няколко слоя. И колкото повече слоеве има, толкова по-ефектен става при рязане.

Съставки:

за тестото:

  • брашно – 250 грама
  • бакпулвер – 1 ч.л.
  • захар – 50 грама
  • краве масло – 100 грама (от хладилника)
  • жълтък – 3 бр.

за крема:

  • брашно – 1 супена лъжица
  • нишесте – 1 супена лъжица
  • прясно мляко – 250 мл
  • захар – 50 грама
  • жълтък – 1 бр.
  • ванилова захар – 1 пакетче
  • краве масло – 100 грама (на стайна температура)

за меренга:

  • белтъци – 4 бр.
  • пудра захар – 125 грама
  • нишесте – 0,5 ч.л.

за декорацията:

  • замразени плодове – 225 грама
  • бадеми (белени) – 60 грама

Начин на приготвяне:

Брашното (200 грама) се поставя в купа, както и нарязаното масло. Намачкайте всичко на ръка. Добавете останалите съставки: бакпулвер, захар, жълтъци.

Омесете тестото, като добавите още брашно, ако е необходимо. Ако тестото ви се разпада и не се омесва, добавете лъжица вода.

Покрийте форма (20×30 или 25×30) с хартия за печене, така че краищата да стърчат леко над страните (това е необходимо, за да може по-късно да се извади блата).

Разточете тестото, увийте го около точилката и го прехвърлете във формата. Разпределете равномерно тестото по цялата повърхност на формата.

Добавете всякакви плодове по цялата повърхност на тестото.

4 белтъка (1 белтък ще остане за крема), разбийте със захарта за глазура. Добавете нишестето, разбъркайте.

Поставете белтъците върху плодовете. Разпределете равномерно по цялата повърхност. Поръсете с ядки по желание.

Печете във фурната на 180 ° C за 40 минути. Ако белтъците започнат да загарят, ги покрийте с фолио.

Пригответе крема. Изсипете мляко в малка тенджера с незалепващо покритие, добавете захар, ванилия, жълтък, нишесте, брашно. Разбъркайте. Гответе на слаб огън до сгъстяване, като бъркате непрекъснато. Оставете да изстине.

Извадете блата от фурната, оставете го да изстине.

Внимателно извадете блата (той е много мек и нежен) с помощта на хартията. Разрежете го на 2 части.

Към охладения крем добавете маслото при непрекъснато разбиване. Ако случайно кремът стане на бучки, го сложете в блендер, става също много добре.

След това го сложете в хладилника и изчакайте да се сгъсти. Едва тогава го сложете върху блата.

Разстелете половината крем върху блата, покрийте с втората половина, притиснете малко и поставете в хладилник за 2 часа (или повече). След това нарежете на парчета.

Ронливо тесто, горски плодове, белтъци, крем, ядки – всичко си пасва много добре. Получава се много вкусно!

Приятен апетит с този полски сладкиш!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments