Понякога думите „вярвам в теб“ казват много повече, отколкото „обичам те“

„Вярвам в теб и ще бъда с теб до края!“ струва повече от хиляда думи.

Понякога се случва, че искрените думи , изречени от любимия човек: „вярвам в теб и ще съм до теб докрай“ означават много повече за нас, отколкото „толкова те обичам“.

Любовта не е нищо повече от красива дума, освен ако не е придружена от реални действия, които я потвърждават. Деяния, които могат да засилят връзката между вас чрез грижи и внимание.

И толкова малко думи могат да имат същото силно въздействие като израза „Аз вярвам в теб. Винаги ще бъда тук. “

Когато установите силна връзка с някого (независимо дали става въпрос за романтична връзка или силно приятелство), трябва да цените тази връзка повече от всичко друго – защото това е най-прекрасното нещо, което може да ви се случи.

И най-хубавото е, че тази връзка се засилва от пълната и безусловна вяра в този човек. И ако това не се случи, ако на някакъв етап от връзката почувствате липса на хармония или вяра, нещо се къса във вашата душа … понякога завинаги.

„Вярвам в теб и ще бъда с теб до края!“ понякога струва повече от хиляда думи.
Понякога на пръв поглед простите думи „вярвам в теб“ могат да означават нещо повече от мотивационна реч.

Това е положително потвърждение и подкрепление, което дава крила за полет и корени за по-нататъшен растеж. Дава усещане за сигурност и знанието, че споделяте една и съща цел с този човек и искате едно и също в този живот.

Поведенческият икономист Ернст Фехр вярва, че доверието е нещо, което никога не трябва да се приема за даденост. Никога! Нито в романтични отношения, нито в приятелства.

За да възпитава и култивира доверие, човек се нуждае от постоянна воля и ежедневни усилия. Това е същността на ангажираността във връзка, основана на доверие.

Вярвам в себе си, но също така имам нужда от теб да повярваш в мен.

Ако имате нужда от други хора, които да вярват във вас, да видят стойността в живота, думите и действията ви, това изобщо не прави самочувствието ви зависимо от тяхното одобрение.

Думите „вярвам в теб“ помагат да почувствате, че не сте сами и понякога ви правят щастливи много по-истински от „обичам те“. И ако вие, след като сте ги чули, чувствате топлина и радост, това не влошава вашето самочувствие или гордост.

Защото, макар да вярвате в собствените си способности и в себе си като цяло, също така е важно да вярвате, че можете да се доверите на своите любими хора. Във всичко.

Източник: lifeblog.bg

Powered by Facebook Comments