Понякога краят на нещо се превръща в скрита благословия

Когато нещо, колкото и красиво да е било, приключи, това ни дава сили да търсим и да започнем нещо ново. Това ни вдъхновява да се издигнем и да запълним празнината. В резултат на това научаваме много нови неща за себе си – това, за което дори не подозирахме. Всичко ще бъде по-добре, дори ако днес не може да повярвате в това.

В крайна сметка ще разберете, че е трябвало да се разминете с миналото още по-рано и сте намерили смелостта да оставите всички онези хора и неща, които вече не са ви вдъхновявали. Това бяха неща, които ви дърпаха назад и не ви позволяваха да вървите напред.

Нелепо е да скърбите за всичко, което вече е приключило. Не бива да тъгувате само защото поради някаква причина в обществото се е развил мит, че краят винаги е лош. Напротив! Много често фактът, че нещо е свършило, всъщност означава, че сте намерили щастие или сте на път към него.

В началото, когато се сблъскаме с края на нещо, това се възприема от нас почти като края на света. Но тази болка е лечима. Когато анализирате преживяванията си след известно време, няма да видите болката, а само мъдростта и урока, които сте спечелили благодарение на този, който ви е наранил.

В края на нещо има много повече благословия, отколкото в началото, което естествено изглежда по-привлекателно и приятно. Началото, като правило, ни пленява и е толкова вдъхновяващо, че забравяме за това, което наистина искаме, или как това, което се случва, може да се отрази на живота ни.

Не е изненадващо: вие сте във възход, чувствата вече са над ръба. Вие сте очаровани от самата идея, че най-накрая се случва нещо ново и красиво, докато истинската благословия се спуска, когато се отървете от нещо старо и непотребно.

Тогава вие имате възможността да се вгледате по-задълбочено в същността на случилото се и да анализирате причините за провала. Когато всичко приключи, пред вас се появяват милиони въпроси, които ви помагат да намерите отговори, важни за живота ви.

По ирония на съдбата най-болезнените финали – всъщност са най-доброто, което може да ни се случи.

Но най-голямото предимство на всеки един край, че ясно ни показва какво трябва да бъде наистина ваше и какво не ви трябва.

Това е начинът, по който Бог се грижи за нас. Това е начин на висшия ум да ни тласка в правилната посока.

Краят винаги е скрита благословия. Краят винаги е ново начало!

Powered by Facebook Comments