Почистване на кръвоносните съдове и извличане на излишната сол

Почистване на кръвоносните съдове и разтваряне на солите в съдовете с чай от корените на слънчоглед.

Сварете 1 чаша смлени корени от слънчоглед в 3 литра вода за 5-10 минути, след това прецедете и пийте вместо вода.

Тази отвара е много полезна за извличане на излишната сол и за почистване на кръвоносните съдове. Курсът на лечение е 2-3 месеца.

Чаят се пие в големи дози за месец или повече. Излишните соли започват да се отделят едва след 2 седмици на лечение и продължават да се отделят, докато урината не стане прозрачна като вода и солта не се утаява повече в нея.

Всички отделени соли по този начин ще надхвърлят 2-3 кг.

Естествено, през този период не можете да ядете пикантни и силно солени ястия (например херинга), както и да консумирате оцет.

Други растения, които извличат излишната сол
Солите също се разтварят добре с чайове от пача трева, полски хвощ, динени кори, тиквени дръжки, мечо грозде, блатен петолистник.

Използват се и соковете на някои растения. Сокът от черна ряпа добре разтваря минералите в жлъчните пътища и жлъчния мехур и други минерални соли, отложени в съдовете и пикочния мехур.

Диета
Препоръчително е да пиете сок от цвекло, съхраняван в хладилник за най-малко 2 часа, в продължение на 1-2 месеца, 1/3 чаша 20-30 минути преди хранене. Също така, трябва да ядете 100 г извара на ден.

За да облекчите състоянието при атеросклероза и да намалите риска от сърдечно-съдови заболявания, не забравяйте да обърнете внимание на храните с високо съдържание на фибри.

Храни, които понижават общия и “лошия” холестерол и повишават “добрия” холестерол са: ориз, трици, кълнове, ябълки, ечемик, боб, боровинки, моркови, риба, чесън, грозде и зеле.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments