Почистване на лицето с ябълков оцет. Разберете какви са ползите!

Почистване на лицето с ябълков оцет – намалява възрастовите петна

Вероятно тази идея няма да ви се хареса веднага. Защо да слагате на лицето си такова силно и не особено приятно миришещо нещо като ябълковия оцет, след като има ароматни продукти за грижа за кожата? В тази статия ще разберете защо да го правите.

Ябълковият оцет е полезен за цялото ви тяло. Истинският ябълков оцет се получава чрез ферментиране на пресован ябълков сок, докато естествената захар се превърне в оцет. Ябълковият оцет, който трябва да използвате, е суров, органичен, нефилтриран и непастьоризиран.

Само висококачественият ябълков оцет съдържа мътно вещество, което потъва на дъното на бутилката. То съдържа полезни ензими, бактерии, пектин и микроелементи, които правят ябълковия оцет толкова полезен за цялото ви тяло (и не само за кожата ви).

Само не забравяйте да разклащате бутилката всеки път преди употреба.

Почистване на лицето с ябълков оцет
Ябълковият оцет е ефективен както когато се приема вътрешно, така и когато се прилага външно върху кожата. Много хора използват ябълков оцет като част от ежедневната си грижа за кожата, за да се отърват от акне, да намалят възрастовите петна и фините линии, а също и да почистят кожата. Използването на ябълков оцет като тоник за кожата е рентабилен и естествен начин да поддържате кожата свежа и еластична.

Ябълковият оцет намалява възрастовите петна
Ежедневното почистване на лицето с ябълков оцет може да помогне за намаляване на възрастовите петна и създаване на по-равномерен тен на кожата.

Нанесете малко неразреден ябълков оцет директно върху възрастовите петна с памучен тампон и оставете за 20-30 минути, след което изплакнете кожата си с хладка вода. Повтаряйте веднъж или два пъти на ден, за да се отървете от кафявите петна по лицето и други области на кожата. Използвайте ябълков оцет за около 6 седмици, за да видите резултата.

Ябълков оцет при акне
Той е отлично домашно средство за лечение и премахване на акне, черни точки и петна. Неговите антисептични и антибактериални свойства предотвратяват появата на пъпки и почистват порите.

Той нормализира pH на кожата ви
Ябълковият оцет не само ефективно премахва излишната мазнина от кожата ви, но и помага да се балансира нейното рН. Благодарение на него кожата ви никога няма да бъде прекалено мазна или суха, защото ябълковият оцет перфектно регулира производството на себум.

Ябълковият оцет се бори с бръчките
Измиването на лицето с разреден ябълков оцет може да помогне да се сведе до минимум появата на фини линии и бръчки. Просто смесете равни количества ябълков оцет и вода. Потопете памучен тампон или памучна кърпа в съда с разреден ябълков оцет и нанесете върху кожата. Изплакнете с топла вода и подсушете.

Ябълковият оцет може да почисти лицето ви от зачервяване
Можете да използвате ябълков оцет, за да намалите зачервяването на лицето. Киселинните свойства на този продукт помагат за дезинфекция на кожата от микроби, които могат да причинят възпаление и зачервяване. Оцетът с ниско pH също помага за намаляване на сърбежа и дразненето на кожата.

Ябълковият оцет премахва токсините от лицето ви
Някои хора твърдят, че редовната употреба на ябълков оцет за измиване може да помогне за премахване на токсините от кожата ви, придавайки ви младежки вид. Но не забравяйте, че можете да го използвате и за почистване и детоксикация на цялото ви тяло. Приемайки оцет вътрешно, вие помагате на тялото ви да се освободи от свободните радикали и други вредни токсини, които предизвикват появата на акне.

Ябълковият оцет е силно вещество, затова е най-добре да го разреждате с вода, когато се прилага върху лицето. Той е много кисел продукт и може да увреди кожата. Това е особено важно, ако използвате ябълков оцет за измиване на лицето си.

За да си направите домашен натурален тоник за кожата, смесете ябълков оцет и вода в равни пропорции. Можете да проявите креативност и да добавите зелен чай, гел от алое вера или няколко капки етерично масло от чаено дърво. След известно време, когато кожата ви свикне с тоника, можете постепенно да увеличите концентрацията на ябълков оцет. Всичко зависи от това колко добре кожата ви ще възприема този продукт. Не забравяйте да разклатите бутилката добре преди всяка употреба, така че водата и ябълковият оцет да се смесват добре.

За да нанесете ябълков оцет върху лицето си, просто използвайте памучен тампон и внимателно изтрийте кожата си, за да премахнете грима и замърсяванията. Внимавайте да не ви попадне в очите! Ако страдате от възпаление, имайте предвид, че оцетът ще „щипе“. Това обаче трябва да се възприема като “полезна” болка, но и да не е непоносима.

Когато за първи път използвате ябълков оцет върху кожата си, след 5 минути се препоръчва да го изплакнете с топла вода. Това е, за да се гарантира, че кожата ви не е изложена твърде дълго на оцет за първи път. Ако няма лоша реакция, следващият път можете да увеличите времето. Най-добре е да използвате тоника от ябълковия оцет вечер, тъй като този продукт може да повиши чувствителността към ултравиолетовите лъчи.

В края на всяка процедура с ябълков оцет, трябва да овлажните кожата добре. Можете да използвате всеки естествен, без химикал овлажнител като масло от жожоба, кокосово масло или друг подходящ за вашата кожа.


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments