По празниците не стават само чудеса. Внимавайте да не станете жертва на тези престъпления

Празниците са свързани с това да прекарате време с близки, да подарите подаръци и да вземете заслужена почивка от стреса на работното си място. Въпреки това, година след година, има една тъмна страна на най-прекрасното време на годината: увеличаване на престъпленията. Ако искате да сте в безопасност този сезон, прочетете, за да откриете най-често срещаните празнични престъпления.

  1. Палеж

Не само сухите коледни елхи и свещите без надзор допринасят за пожарите през празничния сезон – палежът също е често срещан по празниците. Всъщност, запалителните или подозрителните пожари са най-честата причина за пожари през зимата.

  1. Кражба

Опитът да се сдобиете с перфектен подарък за някого или просто да напазарувате сред натоварените празнични тълпи, означава увеличение на кражбите през празниците. Шопингът се увеличава през празничния сезон, а с него и кражбите направо процъфтеват.

  1. Обир

Може да искате да внимавате с големите пакети, след като излезете от магазина, защото грабежът,  който се отличава от взлом, защото включва вземане на нещо от друг човек чрез сила или страх – бележи своя пик през празничния сезон. По Нова година има най-висок брой грабежи.

  1. Нападение

Добрата новина е, че статистиката показва, че е по – малко вероятно да станете жертва на нападение за Коледа, отколкото за всеки друг голям празник. Лошата новина е, че същото не може да се каже за Нова година, която има най-висока вероятност от нападение от  всеки друг празник.

  1. Шофиране след употреба на алкохол

Независимо дали става въпрос за няколко чаши шампанско на работно събиране или някакво питие на коледното парти на вашето семейство, не може да се отрече, че зимните празници често са време, в което се употребява доста алкохол. Следователно, шофирането в нетрезво състояние през този период също се увеличава.

  1. Домашно насилие

За съжаление, случаите на домашно насилие  по време на празниците зачестяват.

  1. Кражба на самоличност

С повече хора, които харчат пари онлайн през празничния сезон, не би трябвало да е голяма изненада, че това време на годината зачестяват  кражбите на самоличност.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments