Правете тези неща преди лягане и сутринта ще се събудите, пълни с енергия

Времето за лягане е свещено. Това, което правите преди да си легнете, определя качеството на вашия сън и енергията, с която се събуждате на следващата сутрин.

Денят ви започва от предишната вечер. Експериментирайте със следните неща, преди да заспите.

Изчистете ума си

Всеки нов ден изпълва съзнанието ни с огромен поток от мисли, идеи, проблеми и истории, повтарящи се отново и отново.

Изчистете ума си преди лягане. Изпробвайте тези трикове:

  • Запишете мислите си преди лягане,
  • Говорете с партньора си как е минал деня ви,
  • Гледайте някое глупаво телевизионно предаване.

Отпуснете се

За да се подготвите за леглото, първо трябва да се отпуснете малко. Седнете, отпуснете се, легнете на дивана, легнете на пода, починете на леглото или изберете свой собствен начин да се отпуснете.

До известна степен отпускането преди лягане предполага преход на ума в спокойно състояние. Всички ние имаме някаква дейност, която помага да се освободи напрежението.

Вземете горещ душ

Душ преди лягане е чудесен начин да се отпуснете. Важното е само времето, което прекарвате сами с течаща вода по цялото ви тяло. Звукът и движението на водата имат медитативен ефект, който не може да бъде обяснен научно.

Спрете да ядете преди лягане

Храненето преди лягане е лоша идея. Тялото ви се нуждае от почивка, същото важи и за стомаха.

Оставете тялото да се отпусне и оставете късните закуски.

Прекарвайте време с партньора

Времето, прекарано с любимия човек (или с любимите хора, ако нямате партньор), е начин да се почувствате свързани с друг човек преди лягане.

Следобед прекарваме много време в разговор по телефона и пред екрана на компютъра, забравяйки, че има и хора около нас. Попитайте някого как е минал деня му и ще се убедите, че това помага да се разсееш и това е друг начин да изчистиш ума.

Преди да си легнете, опитайте се да възстановите контакта си със света на хората.

Успокойте притесненията си

Мислите, пълни с емоции, няма да ви позволят да заспите, принуждавайки мозъка да работи. Но насън не можете да решите проблемите си. Чудесна идея тук би било да приемете собствените си преживявания и да се опитате да ги успокоите на сутринта, без да измисляте никакви планове за действие през нощта.

Преди лягане е важно да излезете от режима на търсене на възможни решения и да преминете в режим на почивка.

Помислете за всичко, което сте постигнали.

Открих, че мисленето за моя успех ми помага да заспя.

Изброявайки всичките си текущи успехи в ума си, се изпълвате с чувство на гордост, което придава смисъл на деня, който е отминал. Всички ваши битки стават оправдани и тази мисъл перфектно отпуска ума преди лягане.

Не влизайте в социалните мрежи преди лягане

Всичко, което е необходимо за гарантирано безсъние, е да прочетете някакъв случаен коментар или да сравните успехите си с непознати. Когато става въпрос за социалните мрежи, винаги има желание да прочетет друга публикация, да оставите още един коментар, да научите повече за друг автор, да прочетете още един забавен факт или да се запознаете с друга възможност.

Посещението на социалните мрежи преди лягане кара мозъка да измине милиони мили на час и това е точно обратното на почивка. Социалните мрежи провокират появата на мисли и са източник на огромно количество информация, влизаща в мозъка с висока скорост. По този начин човек със сигурност не може да се отпусне.

Бъдете благодарни за едно нещо

Не е нужно да се стремите към духовна хармония и да бъдете смирени. Оценяването на нещо ви помага да осъзнаете колко много вече имате. Всеки ден получавате подарък – когато нещо върви добре сред всички онези неща, които вървят лошо. И този подарък е чудесна тема за обсъждане.


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments