Правите огромна грешка, ако белите кората на ябълките!

Много от хората белят корите на ябълките, което е голяма грешка. Това действие унищожава точно витамините, от които се нуждаем.

В кората на ябълката се съдържа цялата гама витамини, от които тялото ни има нужда. Същото важи и за набора минерали и антиоксиданти, който е в най-оптималния си вариант в състава на ябълката.

В корите на ябълките се съдържат най-силните антиоксиданти, което е доказано от група американски учени. Те са установили след анализ на обелките, че най-голямо количество на фенолите – фитохимикали, редуциращи раковите клетки, се намирали на повърхността на ябълката.

Тези химикали атакували раковите образувания на белите дробове, черния дроб и правото черво.

Учените са установили, че, ако се консумира по една ябълка на ден, се предпазваме не само от появата на рак, но и това е в помощ на хората със сърдечносъдови заболявания и диабет.

Кора на ябълка

Още едно изследване по темата доказва, че най-ефикасните антиоксиданти се съдържат в кората на ябълката, както и ябълковите семки.

Хората, страдащи от стомашно-чревни оплаквания, преди години били съветвани от лекарите да белят корите на всички плодове. Но с годините дойде опровержение на това твърдение и в момента трябва да правите точно обратното, защото корите на ябълките са много полезни, а не вредни за храносмилателната система.

Преди консумация се уверете, че добре сте почистили ябълките. Ако са ваше производство или произходът им е проверен, няма защо да се притеснявате. Но ако са купени от пазара, може кората на плодовете да е обработена с агент, който да запази ябълките за по-дълго време. За целта трябва старателно да измиете плодовете с четка.

Друг вариант е да накиснете ябълките в топла вода за известно време, за да се разтвори парафиненият филм по кората.


Източник: gotvach.bg

Powered by Facebook Comments