Празнична супа със свинско месо

Супа за празничните обеди в нашето семейство отдаваме голямо значение на празничните обеди. Предлагам една бърза, лесна и много вкусна супа.

Празнична супа със свинско месо
 © maria.petrova

Продукти:

  • свинско месо – 300 гр с кости
  • морков- 1 бр
  • картофи- 3 бр
  • гъби-3-4 бр
  • домат-1 бр
  • фиде- 2 снопчета
  • масло- 30 гр
  • чер пипер, сол,чубрица
  • оцет или сок от лимон

Начин на приготовление:

Измиваме хубаво месото и го поставяме в тенджера с 3 литра вода.

Щом кипне, махаме пяната, ако има, и оставяме да ври, докато омекне.
Изваждаме месото да поизстине, за да може да се обезкости и нареже на хапки.

През това време прецеждаме бульона и слагаме в него рендосания морков, нарязаните домат, гъби и картофи, подправяме със сол и малко подправки, да се варят около 25 минути, като добавяме и готовите хапки месо.

След изтичане на това време, което е необходимо за готовност на зеленчуците, добавяме фидето и маслото за още около 7-8 минути.

Последно овкусяваме с оцет или лимон, а при сервиране добавяме още чер пипер за аромат!

Добър апетит!

 

Празнична супа със свинско месо

 


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments