През какво да минем избира съдбата, но как да преминем – избираме ние


Колкото повече се съпротивляваме пред промените, толкова по-труден става животът ни. Промяната има най-драматично въздействие върху нас, защото ни носи несигурност.

Не можем нито да избягаме, нито да имаме контрол над всичко. Налага се да се адаптираме и да бъдем гъвкави, за да преминем по-безболезнено през тунелите на живота.

Съдбата избира откъде трябва да минем, но как да се случи това – е в наши ръце. Винаги имаме избор и винаги можем да променим живота си. Затова и не трябва да обвиняваме съдбата си, че е била жестока към нас, че ни е избрала най-трънливия път.

Животът непрекъснато се променя, но това не означава, че ние сме безпомощни. Да, има случаи, когато нищо не можем да направим и просто се налага да изчакаме. През това време не трябва да се самосъжаляваме, а да събираме сили и да трупаме опит.

Житейският ни път е предначертан, но с нашите избори ние можем да го направим по-добър или излишно труден. Винаги трябва да си поставяме цели, които да ни направляват и да не ни позволяват да се отпускаме. Малките стъпки създават инерция за промяна и ни тласкат към развитие.

Най-много може да ни навредят съжаленията. Не можем да променим това, което вече е свършило и е излишно да се питаме какво е можело да стане. Единственото нещо, над което имаме власт, е настоящето и от него зависи какво ще бъде бъдещето ни.

Оправдавайки се със съдбата, ние се страхуваме да се изправим пред страховете си. Казваме си, че така ни е писано и от нас не зависи нищо. Истината е, че съдбата ни дава шансове, но дали ще се възползваме – зависи от нас. Никой няма да ни донесе успеха наготово или да направи живота ни по-добър. Това зависи само от нас.


Източник: www.lifetime.bg

Powered by Facebook Comments