Препоръките за домашно лечение на COVID-19 на д-р Комаровски

Ако коронавирусната инфекция не е тежка, заразените могат да се лекуват у дома. Препоръки как да направите това сподели известният лекар и телевизионен водещ Евгений Комаровски (д-р Комаровски).

Министерството на здравеопазването официално е разрешило домашно лечение на инфекции с коронавирус, ако инфекцията е лека, човек не страда от силен задух и температурата му е по-ниска от 38,5 градуса.

Д-р Комаровски разказа как да се лекуваме у дома при такива обстоятелства. Той обясни, че трябва да се вземат терапевтични мерки, дори ако неразположението изглежда като обикновена и не силна настинка.

„В настоящата ситуация симптомите на ТОРС – кашлица, хрема, болки в гърлото, запушване на носа, усещане за треска или втрисане – са причини да бъдете предпазливи“, предупреди специалистът.

Евгений Комаровски каза, че продължителната или непрекъсната почивка в леглото е крайно нежелателна. Според него, ако човек се залежи след инфекция рискува да получи усложнения от инфекцията.

По-добре е да се движите убеден е лекарят.

Отделно д-р Комаровски обясни и за приемането на лекарства при домашното лечение .

„Ако преди да приемате коронавируса, сте приемали лекарства за хипертония или други заболявания, тогава не можете да отмените употребата им. Ако използвате антипиретични лекарства, парацетамол три пъти на ден (500 mg) е подходящ) и Ибупрофен, одобрен от СЗО: не повече от 1200 mg в три или четири дози “, споделя експертът.

Вместо лекарство за кашлица, според Комаровски, е по-добре да се пият повече течности.

„Пийте достатъчно вода, при недостиг на течност храчките в белите дробове изсъхват, което значително увеличава вероятността от усложнения“, обясни лекарят.

Той посъветва да се използват сладки чайове, сокове, квас, компоти – съдържащата се в тях глюкоза ще даде на тялото енергия, която ще помогне по-добре да се съпротивлявате срещу коронавирусната инфекция и да се възстанови след инфекцията. Следвайки същия принцип, е полезно да хапвате лесно смилаеми ястия с въглехидрати в периода на заболяването – овесени ядки, сушени плодове, плодови пюрета, консервирани плодове, горски плодове, мед, шоколад.

В същото време д-р Комаровски припомни, че с лечението у дома е важно да се предотврати тежкото развитие на инфекцията, причинена от коронавирус. Ако имате диария, затруднено дишане, трябва да се обадите на лекарите – може да ви е необходима хоспитализация.

Източник: Здравето


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments