Препоръки как да удължим живота си с 10 години

Американски учени са посочили начин за удължаване на живота с десет години. Изследването е публикувано на уебсайта на Националната медицинска библиотека на САЩ

Експертите анализираха причините за смъртта и начина на живот на възрастните мъже и жени в 11 европейски държави. В резултат на това те стигнаха до заключението, че храненето добре, без стрес и непушенето и пиенето в умерени количества може да увеличи продължителността на живота на човека с десет години.

Изследователите съветват да наблягате на средиземноморската диета, тъй като тя е богата на плодове, зеленчуци и пълнозърнести храни.

Такова хранене намалява риска от сърдечно-съдови и онкологични заболявания, метаболитен синдром и увреждане на мозъчната функция.

Прекратяването на пушенето и пиенето на алкохол в умерени количества намалява риска от смърт със 17-18 процента, отбелязват учените, пише zdrave.to

Липсата на стрес също има положителен ефект върху продължителността на живота. Щастливите хора намаляват риска от преждевременна смърт с близо четири процента, според изследователите. Експертите са изследвали начина на живот на 1507 мъже и 832 жени между 1988 и 2000 г.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments