Приготвяне на картофи в буркан – лесно, сочно и вкусно

Приготвяне на картофи в буркан – практично и вкусно

По време на почивните дни мнозина решиха да заминат за село. Това е чудесен начин да прекарате време сред природата и да дишате чист въздух. В допълнение към барбекюто можете да приготвите и нещо друго, например, картофи. Отлично вървят с месото. Има една добра известна рецепта за приготвяне на картофи в гювеч. Но спокойно може да го замените с обикновен буркан.

След като изпробвах този метод, приготвям картофите само така. Методът по своята същност е уникален: картофите не се препичат и не се преварят. Ако добавите сланина или бекон, просто ще си оближете пръстите.

Съставки:
1 кг картофи
400 г бекон
2 глави лук

15 г масло
1 супена лъжица растително масло
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:
Обелете картофите, а след това да ги нарежете на парчета. Изберете размера на картофите според времето, което можете да отделите за готвене.

Сложете картофите в голяма купа. Добавете сол, черен пипер, растително масло и разбъркайте добре. Нарежете лука на пръстени, добавете го в купата и разбъркайте отново. Лукът придава сочност на картофите.

Може да замените бекона с шунка. Нарежете го на парчета. Добавете го към картофите и разбъркайте добре.

Използвайте сухи буркани. Намажете всеки с масло. Това е необходимо, за да не се залепват картофите по стените. Сега напълнете всеки буркан с картофи. Увийте гърлото на бурканите с фолио. Сложете ги във фурната и загрейте на 180 градуса. Оставете да се готви за около 50 минути. Можете и малко повече, така че картофите да поруменеят, да станат по-сочни и апетитни.

Когато картофите са готови, не е необходимо веднага да ги изваждате от фурната. В крайна сметка, бурканът може да се спука. Изчакайте няколко минути фурната да изстине. Този метод за приготвяне на картофи в буркан е много удобен. Докато се занимавате с градината, картофите се готвят.

Насладете се на ястието!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments