Проблем с имунитета

Проблем с имунитета

Дата на публикуване: 09.12.2020

Проблем с имунитета може да доведе до неприятно заболявания. Тялото ни предупреждава, когато имунната ни система не е в най-добрата си форма. Имунната система е това, което се бори с патогените, които искат да ни разболеят – вируси и бактерии. Тя работи чрез различни механизми. Ето някои от най-често срещани симптоми за проблем с имунитета.
Умора
Това е симптом, които се появява най-вече при автоимунни заболявания. Там, където имунитета е нарушен и се получава самоатака на собствения организъм. Причината за това всъщност е свръх активация на имунната система. Когато умората съществува без да сме болни, без да се претоварваме, без да има недостиг на сън, имаме индикация, че това може да е заради имунитета.

Побеляване на ръцете при студ
То по принцип се получава при нарушено кръвообращение. Но то може да е в следствие на неправилно функциониране на имунитета. Тази прекомерна реакция на студ може да се наблюдава също при ушите, краката и пръстите на краката.
Сърбеж и зачервяване на кожата
Кожата е първата защитна стена пред патогените, които искат да влязат в тялото ни. Ако тя се зачерви и започне да сърби, но нямаме обрив, алергия или някакво заболяване, то значи, че кожата реагира на някакви външни фактори.
Поява на нови алергии и изчезване на старите
Ако има вродено нарушение на имунната система или първичен имунодефицит, това е възможно да се случи. Ако приемем, че имунната система е разделена на части, то ако една част не работи правилно, това води до натоварване и нарушаване на работата при друга част.

Ако имунната система е здрава, но се бори с риск, това може да намали алергичната реакция. Отслабената алергична реакция също може да е признак за колебаене на имунитета.

Повтарящите се инфекции
Най-вече това са упорити гъбички или пък постоянно излизане на херпес. Хроничните инфекции са характерни за хора с разбалансиран имунитет. Тялото не може да се изчисти напълно от патогените и те периодично се проявяват.

Ако някой от тези симптоми е на лице, най-добре е да се консултирате с лекар. Не предприемайте самолечение. Спете редовно, хранете се здравословно и поддържайте добро ниво на физическа активност.

Източник: Истински истории


Източник: www.vsekidnevno.com

Powered by Facebook Comments