Продава се бетонна 66 метрова къща с 4 спални и 330 стъпала в Англия, само как изглежда отвътре!

Ако си мечтаеш за замък, макар и малък, това може би е твоят шанс. И то дори в самата Англия! Една 66 метрова кула, построена през 1879 година е обявена за продажба. Кулата е построена от Андрю Томас Търтън Питърсън.

Кулата Sway Tower е била включена в списъка с исторически сгради в Англия. Изградена изцяло от бетон, тази идея хрумва на нейният автор след пътуване до далечна Индия. Само прозорците имат железни рамки, като тази кула става най-високата бетонна сграда в света.

Идеята на нейният създател включвала фенер на покрива на кулата, но това не било позволено, за да не обърква корабите.

През 1987 година кулата е закупена от мъж на име Пол Атлас, който живеел в съседство. Той създал семейство и решил да превърне тази постройка в жилищна сграда. Тя е нямала електричество, дори добре направени помещения за спане. Така лека полека започва ремонт и създава помещения годни за живеене.

На приземния етаж е направена кухня, хол с камина, трапезария, сервизно помещение. На последния етаж има наблюдателна стая с панорамна гледка. Освен това в кулата се помещава телекомуникационно оборудване, за което на собствениците се плащат изгодни годишни такси.

Кулата Sway Tower е обявена за продажба през 2018 година за рекордните 3,5 милиона паунда, а по-късно нейната цена е намалена на 1,6 милиона паунда.

Какво мислиш за тази невероятна сграда?


Източник: www.istinskiistorii.com

Powered by Facebook Comments