Продадоха един от най-красивите плажове в Гърция

Катарският емир продаде прочутият плаж Навагио на гръцкия остров Закинтос

Според ексклузивна информация на гръцки медии държавната катарска група Al Rayann е прехвърлила апетитния парцел на чуждестранна компания с неизвестен собственик. Сделката е осъществена от лондонски адвокати преди няколко дни.

Земята бе закупена през март 2014 г. от PIMANA S.A., като след това беше прехвърлена на катарците за 9 млн. евро, а плановете на бившите съдружници на Емир Хамад бин Халифа Ал Тани бяха да превърнат района в рай на земята.

Инвестицията обаче с бюджет от 2 млрд. евро остава само амбициозен план, тъй като гръцката църква и местните власти оспорват валидността на договора и искат неговата отмяна, подавайки жалби до съда. Площта на залива принадлежи към манастира „Св. Георгиос Кримнон“ и включва известния плаж Навагио.

Магическият залив е ограден от високи отвесни скали, а до него може да се стигне само по вода, което го превръща в още по-екзотичен и впечатляващ.

Плажът дълго е наричан от местните Свети Георги. Но преди близо 4 десетилетия кораб, който пренася контрабандни цигари, се разбива в залива и е изхвърлен на брега от вълните. С годините пясъкът обгражда останките му от всички страни и сега изглежда, сякаш ръждясалият кораб е изникнал по магически начин насред плажа.

Този инцидент носи и новото име на местността – започват да я наричат Заливът на корабокрушенците. Така плажът вече е известен като Навагио и се превръща в символ на целия остров Закинтос и едно от най-популярните места в Гърция.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments