Професиите, които пандемията създаде

Пандемията от COVID-19 причини една от най-тежките кризи в света. Но пък създаде няколко нови професии, които вероятно ще бъдат търсени в бъдеще, дори и след края на кризата. За тях съобщава  „Top Of The Tops“ във vbox7, цитиран от Дарик:

1. Тестери за COVID-19

Тези служители ще правят тестове в болници, старчески домове, фабрики и офиси. Най-вероятно тези позиции ще бъдат заети от квалифицирани медицински сестри и здравни асистенти. Заплащането може да достигне 45 долара за час.

2. Лични асистенти

Нараства търсенето на болногледачи и лични асистенти, които да помагат на хора, заболели от COVID-19. В тази ситуация хората, които кандидатстват за тази позиция, трябва да преценяват съответните рискове за собственото си здраве.

Заплащането е около 25 долара на час и в повечето случаи изисква допълнително обучение.

3. Експерти по проследяване на контакти

Това са специалисти, които се свързват с хора, които може да са имали контакти със заразноболни. Те им помагат със съвети и организирането на тестове.

Тази работа може да се извършва на пълно или непълно работно време, както и от вкъщи. Заплащането е около 25 долара на час.

4. Производители на предпазни маски

Според някои прогнози носенето на предпазни маски може да продължи още няколко години. Търсенето на тези продукти ще се засили.

Очаква се компаниите да започнат да произвеждат собствени брандирани маски с логото на компаниите им.

Заплащането за хора, които ще изработват предпазни маски, може да достигне до 18 долара на час.

5. Контрольори по спазването на карантината

Местните власти в градовете наемат хора, които да помагат при контрола на спазването на карантината, наложена на заразените с COVID-19 и контактните лица.

Те отговарят и на сигналите на гражданите за случаи на неспазване на противоепидемичните мерки. За подобна работа в САЩ се плаща около 30 долара на час.


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments