Пръчици от тиквички с пармезан и чесън

Бърза, лесна и много вкусна рецепта за Пръчици от тиквички с пармезан и чесън. Ще са ви нужни 5-10 мин. за подготовка и 20-25 мин. за готвене.

Брой порции: 4

Трудност: 1

Пръчици от тиквички с пармезан и чесън

Продукти:

  • 100 г настърган пармезан
  • сол и млян черен пипер на вкус
  • 1 кафена чаша прясно мляко
  • 2-3 тиквички
  • 3-4 скилидки чесън
  • 2-3 с. л. зехтин

Начин на приготвяне:

В купа смесете пармезана, солта и пипера. В друг съд сипете млякото. Измитите и подсушени тиквички нарежете на пръчици.

Всяка пръчица от тиквичка топнете първо в млякото, а след това оваляйте добре в пармезана, като го притискате от двете страни, за да се закрепи.

Намажете тава със зехтин и наредете тиквичките. Наръсете ги с нарязан на ситно чесън.

Загрейте фурната до 220 градуса и изпечете пръчиците от тиквички до зачервяване около 20-25 минути.

Сервирайте с млечен сос.

 

Пръчици от тиквички с пармезан и чесън

 

тиквички с пармезан и чесън нарязани на кръгчета

Тиквички с пармезан и чесън, нарязани на кръгчета

 

––––––––––––––––––––––

Опитайте още 53 изпитани рецепти с тиквички>>>

 

––––––––––––––––––––––


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments