Пълнени зеленчуци по гръцки

Рецепта за Пълнени зеленчуци по гръцки. Подготовка: 10 мин. Готвене: 50 мин.

Брой порции: 4

Трудност: 1

Пълнени зеленчуци по гръцки
 © Рецептата е изпробвана в кухнята на сп.“Кулинарен журнал“.

 

Продукти:

  • 1 патладжан
  • 1 тиквичка
  • 2-3 червени домата
  • 2-3 зелени чушки
  • 2 глави кромид
  • 1/2 глава чесън
  • 1 чаена чаша ориз
  • 2-3 картофа
  • сол и подправки по желание
  • олио

Начин на приготвяне:

• Патладжанът, тиквичката и доматите се издълбават, чушките се почистват от дръжките и семето.
• Сърцевината на зеленчуците, кромидът и обеленият чесън се смилат с кухненския робот поотделно и се смесват в голяма купа.
• Разбъркват се добре с ориза и подправките и зеленчуците се пълнят.
• Нареждат се в тава и в единия й край се слагат обелените и нарязани картофи.
• Наливат се вода и олио до половината на зеленчуците и ястието се изпича в умерена фурна.

Рецептата е изпробвана в кухнята на сп.'Кулинарен журнал'.


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments