Пълнени печени картофи със сос – вкусно и бързо ястие

Пълнени печени картофи със сос

И отново картофи – изглежда, че никога няма да успеем да изпробваме всички възможни варианти за приготвяне на този прекрасен продукт. Печените картофи са не само вкусни, но и ни спестяват ценно време. И как да ги приготвите, ще разберете от нашата проста и оригинална рецепта.

Необходими съставки:
6 големи картофа
6 супени лъжици зехтин
сол

черен пипер
150 г варена шунка
200 г сметана

40 г зелен лук
400 мл сос “бешамел”
150 г моцарела

Начин на приготвяне:
Наредете картофите в тава, намажете ги със зехтин, поръсете със сол. Печете 45 минути на 170 градуса с вентилатор.

Картофите са готови. Оставете леко да се охладят и отрежете около 1/3 от всеки картоф. Обелете отрязаната част и намачкайте на пюре.

Вземете тавичка и разпределете на дъното картофената каша.

Сега отново се заемете с картофите: с лъжица извадете вътрешната част от всеки картоф, за да направите място за пълнежа. Смесете вътрешната част на картофите с парченцата шунка, сметаната и нарязания лук. Подправете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.

Напълнете картофите с пълнежа и ги наредете във формата върху основата от картофеното пюре. Залейте със сос “бешамел” и поръсете с моцарела.

Върнете във фурната за 25 минути на 190 градуса с вентилатор. Насладете се на вашите пълнени печени картофи. Просто и много вкусно!


Източник: fun.9999999views.com

Powered by Facebook Comments