Първата спортна зала за деца с увреждания отвори врати в Русе

Светослав Захариев, известен ММА боец, е създателят на първата у нас спортна зала за деца с увреждания, която наскоро отвори врати в град Русе. Това е дългогодишна мечта на русенеца, който е световен и европейски шампион по граплинг.

Светослав остава прикован към инвалидната количка след тежка катастрофа, а след години на рехабилитация и възстановяване той намира призванието си – да помага на деца с увреждания. Идеята за създаването на залата се заражда в главата на Захариев преди около две години, когато успява да възвърне движението на ръцете си. По време на възстановяването си разбира силната нужна от спортна зала за хората с увреждания, които да могат да тренират директно от инвалидните колички.

спортна зала увреждания русе

Залата е изградена от дарения на хора от цялата страна и събрани средства от благотворителни събития. Благодарение на Община Русе е намерено и помещението, в което вече текат тренировките. Оборудвана със специализирани уреди, залата посреща деца с увреждания и им помага да спортуват, независимо от състоянието им. Това се отразява добре както на физическата им подготовка, така и за подобряване на психическото им състояние и самочувствие.

Тенденцията е залата скоро да посреща и възрастни хора с увреждания.

Още добри примери ще намерите в нашата Facebook страница!

Истории
На фокус


Източник: truestory.bg

Powered by Facebook Comments