Първият в света антибактериален смартфон

Британска компания конструира първия изцяло антибактериален смартфон, който възпрепятства разпространението на микробите с 99,9 процента в продължение на 24 часа, пише в. „Дейли мейл“, цитиран от БТА.

Търговската марка на мобилното устройство е Cat S42 и в него са вложени антибактериални материали, които използват сребърни йони. Смартфонът е много здрав и е изцяло водонепроницаем.

Заредените сребърни частици спират бактериите от растеж и самовъзпроизводство. Технологията при това не убива патогените директно.

Апаратът се произвежда от фирмата „Булит“ в британския град Рединг. Смартфонът ще може да бъде закупен през 2021 година.

Използвана е антимикробната технология „Байомастър“. Тя не унищожава активно бактериите и вирусите, но спира разпространението и размножаването на патогените. Като се преустанови самовъзпроизвоството на микробите, техният брой естествено намалява.

Според производителите при технологията „Байомастър“ нейният активен антимикробен агент намалява броя на бактериите с 80 процента през първите 15 минути и с над 99 процента през следващите 24 часа. 


Източник: www.dunavmost.com

Powered by Facebook Comments