Пържените филийки вече са демоде.. Всички закускат, обядват и вечерят това

Вече никой не пържи традиционните филийки от едно време, а си приготвя тези сандвичи. В крайна сметка, това конкретно ястие ще бъде отлична алтернатива на топли сандвичи. Половин час (от които ще се изискват само 5 минути от вас) и чинията с вкусни сандвичи и с кайма е пред вас

Какво е хубаво, че ще ви трябва само една франзела и доста малко кайма, буквално 10 супени лъжици. Вкусът може да бъде разнообразен с подправки по ваш избор, а редакторите ни ще ви споделят с вас класическа рецепта с черен пипер и сол. Обикновено филийките се приготвя като се потопят в яйце и пържат в тиган. Но ако не искате да стоите до печката, просто ги поставете в дълбок съд, използвайте яйцата като пълнеж и настържете малко сирене или кашкавал отгоре. Избрахме първия вариант, нали!

Съставките

кайма 300 g

Яйца 4 бр

прясно мляко 50 мл

франзела 1 бр

сол на вкус

Черен пипер (смлян) на вкус

франзела 1 бр

Слънчогледово масло на вкус

Пшенично брашно 2 с.л. л.

подготовка
Нарежете багетата на 12 парчета. Издърпайте вътрешността от всяка, но не така, че да остане само кора.

Натрошете хляба в кайма, добавете сол, черен пипер и разбъркайте пълнежа. След това го върнете във франзелата

Намажете тигана с олио и поставете на котлона да загрее добре. Разбийте яйцата с млякото, добавете сол, брашно и отново разбийте.

Потопете пълнения хляб в тестото и запържете до златисто кафяво от двете страни (3-4 минути). Готово!

Франзелките с с кайма ще стане много по-пикантен, ако добавите подправки- например магданоз и малко люта чушка. Запазете нашата рецепта за закуска, ако ви хареса!

Източник: За Жената


Източник: 7kefa.com

Powered by Facebook Comments