Разядка с коприва, яйца и орехи

В сезона на копривата ви предлагаме вкусна рецепта за пролетна разядка. Ето и как да приготвите коприва с орехи и яйца.

Брой порции: 4-6

Трудност: 1

Разядка с коприва, яйца и орехи
 © iStock

Необходими продукти:

  • 500 гр. коприва + 1 1/2 ч.ч. гореща вода + сол (за попарване)
  • 2 с.л. брашно + 1/2 ч.ч. олио + щипка червен пипер
  • 1 глава чесън
  • 2 с.л. оцет
  • гореща вода
  • 1 ч.л. чубрица
  • шепа смлени орехи
  • 3-4 твърдо сварени яйца

варени яйца

 

Начин на приготвяне:

  1. След като измиете копривата, трябва да я попарите в  1 1/2 ч.ч. гореща и добре подсолена вода. След като омекне, можете да я намачкате с дървена лъжица. За по-гладка консистенция, използвайте пасатор.
  2. В тенджера запържете брашното с олиото и малко червен пипер.
  3. Добавете копривата, а след това прибавете гореща вода. Количеството зависи от личните ви предпочитания за гъстота. Ако предпочитате разядката да е по-гъста, сложете по-малко вода.
  4. След като налеете водата, сложете смления чесън и оцета. Добавете щипка чубрица и сол, при нужда
  5. Оставете ястието на котлона за още 5-10 минути
  6. Оставете да поизстине, сложете в чиния и поръсете с орехи и нарязани на четвъртинки твърдо сварени яйца
  7. Тази разядка може да сервирате и със сухари или препечен хляб


Източник: http://www.rozali.com

Powered by Facebook Comments